Nagymaros

Ha arra gondolok, hogy milyennek is képzelek egy nyár estét, akkor a nagymarosi JaMese koncert napja ilyen volt: szikrázó napsütés, de nem kánikula, szellő csak néha fújdogál és egyetlen felhő sem zavarja az eget.

A kertben egy csoki barna kutya rohangál utána egy majdnem ugyanakkora komondor szörgombóc, de még kölyök kutya, aki a szemetesből folyamatosan kiszedegeti az üres muffin papírokat. A cseresznye fán mindenhol érett gyümölcsök lógnak, a kis tóba pedig hatalamas ordítások közepette fejest ugrik két gyerek.

A piték sülnek a konyhában, mi forgatunk a stábbal. Mit és miért? Videót szeretnék magunkról. Nem sima egyszerű zenélős videót, hanem beszélőset. Elmondani nektek és mindenkinek, aki találkozik a JaMese névvel, hogy kik vagyunk, honnan jöttünk, hova tartunk.

Esküszöm olyan az egész, mintha újraélném az elfolyó időben létező gyerekkori nyarakat, amikor nem emlékszem, hogy mikor volt kezdete meg vége a nyárnak, csak volt és mi voltunk a nyárban. Nem tudom hány óra és érzem, hogy nem kell máshol lennem, csak ott, ahol éppen vagyok.

Ennek a nyári turnénak a Szabadon szó mellett van egy másik mottója is:

“ Mezitlábazz a meleg porban indulj tovább gyalog!” 

Idézet a Pordal című Szabó T. Anna versből.

Lassítani, közelebb jönni, többet adni és kapni, mélyen belélegezni a zenét, ez a célja ennek a négy koncertnek.

Ezért szeretnénk egy dalszöveget megjelenítő videót készíteni a Pordalhoz. Lényeg, hogy készítsetek fotókat: lehet hangulat fotó a dal egészéhez vagy egy-egy sorához de azt is lehet, hogy leírjátok a kedvenc sorotokat valahová és azt lefotózzátok. Feltöltitek az instagramra, ellátjátok a #jamesepordal hashtaggel vagy elkülditek emailben jamese.hu@gmail.com vagy a fecabookon és a végén összeáll majd egy nagyon jó hangulatú videó! Augusztus 1-ig várjuk ezeket a képeket! Kedvcsinálónak mi már készítettünk képeket úgyhogy nézzetek fel az instagram profilunkra, de szabad a fantázia, bármi jöhet!

Íme a vers:

Ha gyorsvonat az életed,
és menetrend szerint halad,
nem bánod és nem élvezed,
hogy minden élmény elmarad,

ha látsz mezőt és kék hegyet
és várakat és házakat
és szélsörényes réteket
és messze sziklaszálakat,

ha nélküled fut minden el,
de elfordulsz és rálegyintesz,
mint akit már nem érdekel,
mint aki untig látta mindezt –

mindegy, hogy hol jársz, szállj ki gyorsan,
érezd, hogy nem vagy még halott:
mezítlábazz a meleg porban,
indulj tovább gyalog.

A video posted by JaMese Music (@jamesemusic) on

JaMese 2016 - Adatvédelmi tájékoztató