Szabad bennem a levegő – Podcast

Mindig is érdekelt, másnak hogyan forog a fogaskerék az agyában. Miért azt az egy elemet emeli ki a nagy egészből, miért azt mutatja meg a világnak és miért éppen úgy? 

Érdekes és inspiráló mások zenei térképét felfedezni. A Szabad bennem a levegő podcastem pedig egy ilyen térkép böngészésre hív: vendégeim őszintén és nyitottan boncolgatják velem az énekhangjukhoz fűződő viszonyukat. A szeptember 30-tól induló sorozat első hat része kéthetente lesz hallható az összes podcastlejátszó felületen. 

Az első, pandémia-okozta lezárások közepén sokunkban felmerült a kérdés: vajon mi az istenhez kezdünk, ha ez nagyon elhúzódik?! …Sajnos ez a kérdés még mindig itt lebeg felettünk, de ami engem illet, rájöttem, hogy a szorongásomat képtelen vagyok a kanapén üldögélve, Netflix-nézegetéssel elnyomni. 

Helyette inkább kihívások elé állítottam magam: új formátummal kísérleteztem, podcastben beszélgettem. Eddig is voltak ilyen beszélgetések az életemben, csak nem tettem ki ország-világ elé – most viszont úgy éreztem, a megosztásukkal sokaknak utat mutatok majd, bátorítom a bizonytalankodókat és lehetőségekről, utakról mesélünk beszélgetőtársaimmal. 

(Ráadásul – és nem utolsósorban – még  mentális feltöltődést is nyújtunk majd az énekhang iránt érdeklődőknek!) 

A hang olyan, mint az ujjlenyomat: aki hallgatja, egyedi mintázatot fedez fel benne. Nem lehet meghamisítani, mert őszinte és mindent “leolvashatunk” belőle: lelkiállapotot, egészséget, erőnlétet, kort, nemet… Egy hang ugyanúgy velünk marad egész életünkre, mint a szagok vagy az ízek. Ezt az egyediséget keresem 12 beszélgetőtársammal, akik mind más műfajban tevékenykednek.  

A Szabad bennem a levegő először tíz hang történetét mutatja be. Önismereti utak és intim beszélgetések ezek, amikben olyan dolgok is szóba kerülnek, melyeket – mivel más még nem kérdezte tőlük! – más interjúban el sem meséltek még. 

Aztán a maradék két adásban belemélyedünk Kepes Julival az Alexander Technika és a szabad  énekhang kapcsolatába, illetve Kertész Csabával a zenei pszichológia legfrissebb énekes-kutatásaiba. 

És hogy miért pont ez lett a podcast címe? Szabó T. Anna verssora inspirálta, ami engem is újra meg újra elgondolkodtat, fejlődésre sarkall. Ezért kérdezem meg mindenkitől, hogy nekik mit jelent ez a mondat: “Szabad bennem a levegő?”. 

És Ti? Gondolkodtatok már ezen? Hallgassátok ezeket a beszélgetéseket és gondolkodjunk együtt! 

Szeptember 30-án csütörtöktől kéthetente jelenik meg új beszélgetés, amelyet megtaláltok a főbb podcastlejátszókon. 

Az első évad vendégei: Palya Bea, Szepesi Matyi (Konyha) , Dalinda – Tímár Sára, Paár Julcsi, Nádasdy Fanni – Koszi Janka, Harcsa Veronika és Kepes Juli , Alexander Technika tanár.

LINK: http://anchor.fm/szabadbennemalevego

A beszélgetések az NKA Hangfoglaló Program keretében valósulhattak meg. 

A podcast médiatámogatója a www.papageno.hu

4 Responses to Szabad bennem a levegő – Podcast

 1. Нelló!
  Lehеt, hоgу az üzenetеm túl konkrét.
  De аz idősеbbik nővérem tаlált іtt еgy cѕodálаtоs férfіt és rеmek a kаpсѕоlаtuk, de mi a hеlyzеt velеm?
  Én 28 éveѕ vagуok, Annа, Csеhorѕzágból ѕzármаzоm, angоlul іѕ tudok.
  Éѕ… jobb, hа rögtön mеg iѕ mondоm. Én biѕzеxuálіs vagyоk. Nеm vаgуok féltékеny egу másіk nőre… főlеg hа együtt ѕzeretkezünk.
  Αh іgеn, nаgуоn fіnomаt főzök! éѕ nem сsаk főzni szеretek ;))
  Ιm igаzi lánу éѕ kеreѕ komolу éѕ forró kapсsоlаtot…
  Εgyébként a рrofilomat іtt tаlálod: http://aplata.gq/usr-93159/

 2. Ηellо mindenkіnek ѕrácоkǃ Тudom, az üzenetеm túl konkrét lehеt,
  De а nővérеm tаlált іtt egу kеdveѕ férfіt, éѕ ösѕzeházаsоdtak, akkоr mі van vеlem?! 🙂
  22 éveѕ vаgyоk, Lina, Romániából, tudоk angolul és németül іѕ
  És… vаn egу ѕpесіálіs bеtegségеm, a nimfománia. Aki tudϳа, mі ez, mеg tud értenі (ϳоbb, ha аzonnаl еlmondоm)
  Ó, igen, nаgyon fіnomаt főzök! és nеm cѕаk főzni ѕzerеtеk 😉
  Ιgаzi lánу vagуоk, nеm proѕtіtuált, éѕ komоlу és mеlеg kaрсsolаtоt keresek…
  Еgуébként itt tаlálоd a prоfilomat: http://urapir.tk/idm-94548/

Leave a Reply

JaMese 2016 - Adatvédelmi tájékoztató